jueves, 3 de junio de 2010

Exemple concret d'ús de la PDI (2)

Curs: 2n ESO

Assignatura: Matemàtiques

Tema: Funcions

Estem a la introducció de les funcions matemàtiques, funcions lineals i veure'n alguna que no és lineal, com per exemple una funció de segon grau. Fem els exercicis del llibre del tema 9 (Editorial Barcanova).

Amb el programa Notebook corregeixo els exercicis com si ho fes en una pissarra normal. Amb el programa Funcions per a Windows (v:32 bits) (Nota: tot i ser un programa Windows funciona perfectament en la Linkat a través del Wine) també dibuixem les funcions i les enganxem en el Notebook.

Observem les avantatges de dibuixar les funcions amb un programa que s'hi dediqui, però no perdem de vista el fet de fer-ho a ma, fent la taula de valors, incidint en l'inconveneint de fer-ho així quan les funcions no són lineals.

La graella on dibuixem les funcions a ma ens la dóna el programa funcions mateix i la polidesa que ens dona la PDI i el fet de fer-ho així és molt millor que no el fet de fer-ho en una pissarra de guix.

Com sempre la feina es pot desar i penjar-la a internet perquè estigui a l'abast dels alumnes que no han pogut assistir, els que no han pres apunts, els que ho han fet, però volen recordar com ho ha fet el professor i a tothom que li pugui interessar.

Podeu veure el resultat aquí.

1 comentario:

Jordi Lagares Roset dijo...

Notes:

1-Per qui no conegui el programa Funcions per a Windows i os pugui interessar os faig saber que porta un manual que el que, crec, és més interessant són els molts d'exemples d'utilització.

2-Aquí en podeu veure un extracte.

3-Tot i ser d'un nivell superior a segon d'ESO us convido a veure aquests videos on es poden veure apliacaions didàctiques:
.Integral definida
.Teorema fonamental del càlcul
.Derivades i màxims

4-Sobre el tema funcions també us convido a veure aquesta documentació que parla de recursos sobre el tema a internet classificats per nivells.