miércoles, 26 de marzo de 1997

Web personal de la XTEC. Recull de problemes de Matemàtiques II.

A finals de l’any 1996 la XTEC va oferir el servei de pàgines personals als professors del sistema públic català. Vaig demanar-ne una que des d’el primer moment va ser pensada com el canal per oferir a la comunitat educativa i a tothom que li pogués interessar tots els programes i recursos educatius que jo fes. Així també va ser el portal per poder comunicar-me amb els usuaris, perquè em poguessin informar dels possibles errors i/o suggeriments, que se’ls acudissin o descobrissin, sobre els meus programes i fins hi tot suggerir programes sencers. Des d’aquell moment es va acabar la filosofia de treball portada a terme fins aquell moment en la qual jo pensava i realitzava absolutament tot en el procés de creació dels programes. El títol de la meva plana no podia ser més descriptiu del seu contingut i propòsit:

Pàgina de recursos educatius d’en Jordi Lagares Roset

Actualment per arribar-hi, www.lagares.org, que és el mateix lloc que http://www.xtec.cat/~jlagares.

El primer a penjar a la meva plana va ésser un recull de problemes de matemàtiques II de COU de la selectivitat. Aprofito per recordar que fins aquell any a la secundaria als instituts de Batxillerat hi havia els tres cursos de BUP i un de COU. Durant molts anys havia estat professor de l’assignatura de matemàtiques II de COU i havia anat recollint els diferents exàmens de selectivitat que havien estat publicats. Havia organitzat els problemes pels diferents temes de l’assignatura i en vaig fer unes planes WEB. Hi havia un recull de més de 350 problemes ordenats pels diferents temes i molts d’ells amb la seva solució. Encara es pot accedir a aquests problemes a l’adreça:


Aquí també va començar una nova filosofia de recursos. Fins ara tots els recursos de que he parlat eren programari, a partir d’ara la meva plana era un lloc per compartir tota mena de recursos que jo pogués crear ja sigui: programari, pàgines web, vídeos, documentació, etc. De fet a la meva plana un dels principals apartats és el referent a matemàtiques on es pot descarregar tots els programes dels quals he parlat i dels que parlaré més endavant. Aquesta plana es troba a l’adreça:


I té com a títol:

Matemàtiques. Programari, pàgines web, vídeos i documentació didàctics. Jordi Lagares Roset. Projecte Fressa Matemàtic 2008